Bevezetőül...

Kedves Olvasó!
A következő oldalakon nagyrabecsült edzőm, Dr Lassó Attila írásait, cikkeit gyűjtöm csokorba. Ezek a kis esszék 1999-től kezdve jelentek meg a Penny Lovaskalendáriumokban, és úgy gondolom, hogy üzenetük értékesebb annál, mint hogy a polcomon porosodjanak.
Lassó Tanár Úr jelenleg is aktívan foglalkozik gyerekek tanításával, a Stampok parkban. Kellemes olvasgatást!

2011. április 2., szombat

A Penny Kalendáriumokról

Kedves Fiatal Lovasok, Gyerekek!

A Penny Kalendáriumokkal olyan lovas naplót adunk a kezetekbe, amibe napi iskolai és egyéb teendőitek, céljaitok és sikereitek feljegyzése mellett kedvenceitekről s a lovaglásról is olvashattok. Leírhatjátok vágyaitokat, céljaitokat és a megvalósítást lehetővé tevő terveiteket.A lovaglásban való haladáshoz is érdemes célokat kitűzni, mégpedig időponttal együtt, mint ahogy az életben is. Ilyenkor nagyobb az esélye a megvalósulásnak, mert az írással jobban elkötelezitek magatokat, és többet meg is tesztek a sikerért.




A Penny Kalendárium a Penny Klub, mint egy országos ifjúsági lovas klub kiadványának tekinthető, ezért ismertetjük benne a Penny rendezvényeit és edzőtáborait. Szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik ha saját lovat nem is, de lovaglástudást szerezhetnek a dunabogdányi lovas táborokban.



A lóval való foglalkozás és a lovaglás során csak fokozatosan, sok gyakorlás után érhetők el a sikerek. A legfőbb sikernek a lóval, mint természeti lénnyel és az ember több ezer éves hű történelmi társával, a lovaglás során megvalósuló harmóniát és együttműködést tekinthetjük. Ma, a számítógép korában ez a nemes állat különlegesen, a természet nyelvén tanít minket, fiatalokat és időseket egyaránt türelemre, beleérző képességre, együttműködésre, ezekre pedig mindenkinek szüksége van az életben. Csupán ezt az őszinte nyelvet kell megtanulnunk, mely bizonyára sokunk számára jelent örömöt, célt, és kikapcsolódást. Ezt az életünk végéig tartó tanulást segíti a Penny Klub rendezvényeivel, edzőtábori programjaival.



Penny oktatás

A gyerekek sokoldalú nevelése és képzése, tapasztalatokhoz, élményekhez, és örömökhöz juttatása (szellemi, fizikai, érzelmi) szükséges ahhoz, hogy a jövőben megelégedett, boldog, mosolygós, jó teljesítményeket nyújtani tudó, sikeres emberekké váljanak. A szó szerint értett szabadidő tevékenységek közül a lóval való foglalkozás, sportként pedig a lovaglás különösen alkalmas a fiatalok fizikai és szellemi képzésére, az egymással és az élő állattal való együttműködésre, empátiás készségük fejlesztésére. A számítógép korában a gyerekek nyilvánvalóan nagyon sok időt töltenek a computerek előtt. Tőlük távol lévő barátjukkal az íráson keresztül tartanak kapcsolatot, kényelmesen üldögélnek, és a gombok nyomkodása hozza eléjük az információ fantasztikus világát. Mindenről tudnak, amit csak a gépek képernyője megmutathat nekik, de a nap sugarát, a rét illatát, a lovak nyihogását és patadobbanását nem érezhetik. A valós világban szerzett tapasztalatokra és a múlttal, a természettel való kapcsolatra pedig mindenkinek szüksége van.

Lovas Gyereknap

Érdekes és szórakoztató, ha megismerjük a lovak mozgását, erejét, és viselkedésük okát. Megtanítanak minket a természethez való alkalmazkodásra, izmaink használatára, az erőszak nélküli együttműködésre velük és társainkkal. a Penny táborai a természettől, a lótól való tanulásra, erősödésre adnak lehetőséget, a lovagláson kívül pedig megismertetik a fiatalokat az egészséges, sportos életmóddal, a tánc, és az együttes cselekvés örömével.


Írta: Dr Lassó Attila állatorvos-tanár, lótenyésztő szakmérnök, nemzetközi diplomával rendelkező lovas- és lovastorna szakedző, a Penny táborok szakmai vezetője.
Tel: 06-20-944-32-67
Az oldalt szerkeszti: Temleitnerné Wallner Linda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése